Bra, dåligt, lakrits och 30 grader.

Det har varit en vecka med lite blandat av allting. När det blir veckor som denna så känns det rätt så bra. Man har inte bara gjort samma sak varje dag.

Har kommit i ordning med att göra några matrecept till er. Denna vecka vart det Massaman Kyckling, som ni hittar receptet på här. Vi älskar curry i alla dess olika former och styrka man nu kan äta dom i. Tyvärr så blir det inte massaman allt för ofta, då den smakar som bäst när den har fått stått  och dragit ett dygn. Idag är det även Nutella-dagen och dom där Nutella Brownisarna jag bakade till Pond i helgen kan ni nu själva laga till receptet hittar ni här. Med endast tre ingredienser! Så enkelt, men ack så gott.

serve 4

All ingredients

Här om kvällen, eller snarare natten, hade jag svårt för att somna. Som alltid när det snurrar i huvudet, då det inte var fullmåne denna gång. Något gott kom dock denna sömnlösa natt med! En ny affärsidé! Inget ovanligt när det kommer till mig. Så nu blir det till att göra en massa research för att se om den går att genomföra.

Vad har annars hänt i vårt soliga liv? Mycket studier sker vid köksbordet just nu. Jag känner att jag är “on the move” igen med mina studier. Så jag kör på så mycket jag bara orkar. Alicia kämpar på med det sista inför terminsavslut. För att ge oss själva ett litet andrum, åkte vi i går till Central för lite shopping. Det var skönt att få komma i väg ett par timmar. På vägen hem, kom regnet. Så skönt! Med blixtrar och åska. Så i morse var det skönt att gå upp till den lite svalare luften som var ett par timmar, sen kom svetten rinnandes som ett brev på posten! Pust!

HM store in Phuket, Thailand

Sen så har nu äntligen den svenska TV serien “30 grader i februari” börjat igen! Ska bli så roligt att få se den igen. Några av skådespelarna har jag haft äran att få träffa personligen och dom är helt underbara människor. Sen tittar några andra vänner fram bland alla som är med och gör små gästspel. Alltid lika roligt att se när dom tittar fram. Här ser ni två av dom mest underbaraste karlar jag fått äran att lära känna!! Sen att få se dom båda tillsammans på TVn gjorde det så mycket roligare! Bra jobbat Teddy! Kjell, du är lika härlig som alltid!

30 grader i februari

Nästa vecka är det middag med goda vänner och Första Hjälpen Kurs som står på programmet. Andrea har en vecka ledigt och åker iväg till Phi Phi öarna ett par dagar med en vän. Amanda ska se till att bli ordentligt frisk. Alicia ska gå in på sina sista skoluppgifter för terminen. Och jag? Jag ska nog gå och göra mig en ny tatuering. För sen åker jag till Bangkok och ska möta upp min bästis!!!! Längtar så efter att hon ska komma! Efter det kommer min älskade mamma ner! Jag undrar om jag kommer att få något gjort alls när alla kommer? Man blir ju liksom lite sliten mitt i av att jobba/studera och att umgås med dom som kommer på semester. Man vill ju hänga med dom så mycket man bara kan, men man vill ju även fortsätta med det man brukar göra varje dag. Säger bara: “Time will tell.”

Har ju som ni vet skrivit in mig på en kurs som ska lära mig Special Effects Makeup. Med i kurspaketet var några produkter som jag ska använda mig av, sen behövs det inhandlas lite andra saker. Hittade ett företag som säljer allt jag kan tänkas behöva plus lite till. Dom är även partners med min skola och jag som elev får då även rabatt när jag handlar. Super tänkte jag! Loggar in och blir en kund. När jag sedan ska göra min beställning och fylla i min adress så finns inte Thailand med på deras lista, utan endast ett fåtal länder stod där. Inte ens Sverige stod där! Pust! Och shit! Mailar dom och frågar om det finns möjligheten att beställa ändå och om dom kan skicka till mig i Thailand. Får världens finaste mail att det kunde dom självklart ordna och att betalningen kunde lösas med PayPal. Yes! Skriver min order och skickar. Får svar att allt finns och att dom ville bara veta när jag ville ha min beställning levererad. Jag svara i nästa vecka om det är möjligt, om inte annat när som helst, bara jag får min beställning. Nu kom det ett mail att dom helt plötsligt INTE kunde leverera till Thailand, utan jag måste lösa det med ett annat land. Sen kunde det inte heller betalas med PayPal heller. ???? Grrrr….. Nu förlorar dom en kund! Jag hade en rätt stor beställning som nu helt går miste om. Börjar söka efter shoppar på internet i Sverige, och jag min idiot ser ju gamla hederliga Buttericks!! Online dessutom! Nu blir det inte skickat till mig i Thailand, men väl till bästisen som packar det i sin väska och tar med sig det till mig. Min räddade ängel!! Efter en massa fix och trix, och ilska, så har det nu löst sig i alla fall och jag kan börja min kurs!

Kamala Beach, Phuket, Thailand

Glada nyheter kom idag också! Eller snarare, levererades. Min låda med lakrits har kommit från MeanBlackFox! Massa smarriga salta saker! Åh, vad jag ska njuta i helgen! Det var några små tjejer som gjorde en video på när dom testade alla bitarna i Salty Bites, det gick så där för dom. Dom var inte svenskar, så det kan nog förklara deras miner. Tror jag kanske ska göra samma sak!? Filma när jag testar alla bitarna? Blir nog ingen rolig video för jag älskar ju när det är salt som bara den. Jag är i alla fall i lakritshimlen idag!! Om inte annat så höjer jag dom som starta MeanBlackFox till skyarna! Tänk att kunna sitta här i Thailand och kunna beställa salt lakrits från dom bästa länderna som vet hur man ska tillverka dom!? Härligt! Sverige har bra urval av lakrits, men tänk bara vad Finland, Danmark, Island och Nederländerna kan presentera. Man är i himlen!

MeanBlackFox

Ha nu en härlig helg allihop och glöm inte att överraska någon med att baka Nutella Brownies! // Maria

MyTaste

myTaste.se

Bli först att skriva en kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *