Om mig

Åh, vad glad jag är att du kommer på besök. Välkommen!

Det här mitt liv som svensk kvinna, änka, mamma till tre döttrar och ett litet barnbarn, bor i Thailand på ön Phuket sedan 2004.

Thailand
Thailand

En liten snabb resa genom åren fram till 2013:

1990 träffade jag min man David. 1994 kom vår första dotter Amanda till världen. 1995 kom vår andra dotter Andrea till världen. Det var också det året som vi gifte oss. 1998 började jag studera till Ekonomikonsult. 1999 drabbades David av ett aneurysm i hjärnan. Livet fick sig en törn, men vi kom upp på våra fötter igen. 2000 åkte vi första gången till Thailand. 2001 flyttade vi in i vårt nybyggda drömhus i Sverige. Det året kom även vår tredje dotter Alicia till världen. 2003 vart vårt nybyggda hus i Thailand klart och vi stanna 10 veckor under sommarmånaderna där. Till julen 2003 hade beslutat oss för att sälja allt vi ägde i Sverige och flytta till Thailand. Mars 2004 gick vårt flyttlass till vårt nya hem i byn Kamala på ön Phuket i Thailand. December 2004 kom att ändra mångas liv, så även vårt. Vi fick uppleva en tsunami. Vi hade klarat oss, men det var så mycket förstört runtomkring oss. Vi beslutar oss för att stanna kvar och fortsätta vårt liv i Thailand. 2005 slog vi upp portarna till en svensk skola för semestrande familjer och andra som behövde skolgång till sina barn. 2012 kom en underbar liten kille till familjen, vårt första barnbarn Jack. Livet lekte, med andra ord.

Bästa lilla killen som finns!
Bästa lilla killen som finns!

Alla trodde vi att livet skulle fortsätta som det hade gjort under alla dessa år. Men 2013 kom att bli det året då allas våra liv skulle ändras. Min man, mina barns pappa och mitt barnbarns morfar gick hastigt bort. Livet visade sig från sin värsta sida. Någon månad senare åkte Andrea på sin långt planerade resa till Australien. Jag, Alicia, Amanda och Jack försökte hitta oss en vardag igen. Jag beslutade mig 2014 att stänga skolan för gott. Jag behövde börja om på nytt och hitta min balans i livet igen. Har sakta börjat hitta mig själv. Börjat en ny resa igenom livet med att sätta mig vid skolbänken igen. Idag studerar jag till makeup artist, fashion stylist och hår stylist via en skola på internet. Jag kan ta det i min egna takt. För någon månad sedan beslutat jag även för att öppna upp skolan igen, fast med ett helt nytt upplägg än tidigare.

Livet visade mig mycket av det värsta man kan uppleva, men livet har även lärt mig en massa under dessa år. Livet är alldeles för kort för att inte leva här och nu. Jag är så glad över det stora steget jag och min man tog 2004 med att bryta vårt liv hemma i Sverige, för att leva ett helt annat liv. Jag kommer alltid att vara svensk, men jag ser livet på ett helt annat sätt än vad många andra gör. Både på gott och ont. Allt är inte grönt på andra sidan, det finns mycket annat också som man måste lära sig att ta sig igenom.

Det var lite om mitt liv fram tills idag. Vill du vet hur det går på min fortsatta resa igenom livet, så häng kvar. Inte bara kommer du att få följa med mig i min vardag, utan även med allt jag lär mig i “beauty school” och hur det går att öppna upp skolan igen. Du får följa med och se hur ett liv kan se ut som utlänning i ett asiatiskt land med många lagar och regler som måste följas för att få stanna i landet. Det kommer att bjudas på lite olika recept, både från Sverige och Thailand. Inte minst kommer du att få följa med mig på mina små resor jag gör.

Inte att förglömma!! Undrar ni något, eller har synpunkter på något, så skriv till mig! Eller om ni tycker att någon borde läsa det jag skrivit, dela med dig.

Kram Maria

Familjen samlad. Foto: Jessi Cotterill
Familjen samlad. (Jack ligger i mamma Amandas mage!)
Foto: Jessi Cotterill