Stor dag idag

Denna dag, 5 december, är en stor dag här i Thailand. Först så är det Ers Kungliga Höghet Kung Bhumibol Adulyadej (Thailands kung) födelsedag och det är en stor helgdag här. Det är även dagen då vi firar våra pappor. Grattis på farsdagen pappa! Ingen alkohol säljs, barerna är stängda och lika så många andra ställen. Vilket betyder att det är en lugn dag runt omkring oss.Kung Bhumibol Adulyadej

Vilket är rätt skönt, för idag har jag varit trött som bara attan. Trots sovmorgon i morse så satt jag och gäspa stort redan efter lunch. Kan det ha att göra med att jag aldrig kommer till sängs längre? Hittar alltid på något att göra när jag närmar mig tiotiden på kvällen, och sen så sitter jag där…. La mig för en tupplur, så nu kommer jag väl inte i säng i kväll heller. Så typiskt mig. Jaja, “Som Nam Naa” Maria! (Vilket är thai för “skyll dig själv”.)

Igår vart det en dag med en massa fix. Skickade ut Khun Four och Amanda på ärenden. Jag tog mig en sväng till banken för att ordna med lite saker där. Det var även Kakans Dag i går och då måste det ju bakas! Fick för mig att baka Bondkakor som jag aldrig har bakat själv i hela mitt liv. Min mamma bakar alltid dessa till jul. Nu är det ju som så att jag bor ju ett par tusen mil i från henne och då har jag inte fått smakat på dessa underbart goda kakor, en ända gång till jul under dom senaste 12 åren. I går fick jag det och dom var lika ljuvligt goda som jag kom i håg! Receptet hittar ni här.Bondkakor

På kvällskvisten så åkte jag ut på en personlig leverans av en av julklapparna från adventskalendern. En av vinnarna befanns sig här i byn, så då blir det personlig leverans och en god jul-kram. Fast jag fick många goa kramar från flera stycken på samma gång. Nu åker dessa härliga människor hemåt för att fira jul och nyår med familjen, men sen så kommer dom tillbaka hit. Lycka för oss som finns kvar.

Slet mig en stund från datorn framåt kvällningen i går för att titta på ett nytt avsnitt av “Codeblack”. Den serien gillar jag. Sjukhus, lite kaos och olika människoöden att följa. Rekommenderar den starkt. I kväll blir det nog inge TV-tittande. Har en lång to-do-lista som jag tänkte försöka beta av. Gå och lägg dig, tänker ni nu. Alicia har en skolnatt framför sig, så jag kommer att hålla henne sällskap, och då kommer min lista väl tillhands.

Vinnaren från gårdagens lucköppning:Julkalender

Bakom dagens lucka:Julkalender

// Maria

MyTaste

myTaste.se

Bli först att skriva en kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *