Storstad och shopping

Hej på er allihop!

Måndag igen. Jag har redan kommit till slutet av min måndag, så jag passar på att önska er alla en trevlig måndag.

Nu är vi alla hemma i våra egna små kryp in igen efter ett par dagar på vift. Alicia är på sitt rum och pysslar runt med det hon köpte. Amanda och Jack ligger nog och myser tillsammans innan sängdags i deras lilla hus. Andrea har åkt och jobbat. Jag sitter här och skriver tillsammans med alla flygmyror som svärmar efter förmiddagens regn. Tror jag tar och in igen, för dom är verkligen överallt!!! Så nu vart det bättre, utan dessa småkryp.

På fredagen åt vi frukost innan vi packade ihop våra saker och checkade ut från hotellet i Pattaya för att resa mot Bangkok. Med oss kom även Andrea. Vi tog oss en minibuss som körde oss hela vägen fram till hotellet. Jack var en lite solstråle hela vägen, som 20 minuter innan vi var framme, somnade som en stock. Upp på rummen för att lämna väskor och byta om. Vi bodde på Arnorma Hotel, som ligger mittemot Central World Shopping Mall. Alicia och jag bodde på detta hotell när vi var i Bangkok i december. Hyfsat bra hotell för att ligga så centralt. Rekommenderas.

Började med att gå till Siam Paragon Shopping Mall för att gå till HM. Mycket folk överallt där. Passade även på att gå in på Sephora, för att inhandla lite sminkprodukter som jag behöver till min kurs. Det vart en del…

Mina inköp på Sephora.
Mina inköp på Sephora.

Tog sedan BTS (skytrain) till Terminal 21 Shopping Mall. Jack var i himlen! Han fick åka tåg!! Terminal 21 är ett härligt shopping centrum. Varje våning har olika teman. San Francisco, Tokyo osv. Anledningen till att vi åker dit varje gång vi kommer till Bangkok är maten! Det finns en taco restaurang som vi alltid går på, Sunrise Tacos. Värt ett besök om ni är i stan.

San Fransisco
San Fransisco
Stark och god chilisås från Sunrise Tacos, som fick följa med hem.
Stark och god chilisås från Sunrise Tacos, som fick följa med hem.
Cykla över bron kanske?
Cykla över bron kanske?
Taco middag!
Taco middag!
Terminal 21
Terminal 21

När det var dags för Jack att komma i säng, gick jag, Andrea och Op in till Central World för att kolla upp deras skridskobana. Det är en liten rink som man kan hyra skridskor och åka runt lite. Kanske inte den bästa isen, men finns det inget annat så är den alldeles utmärkt att åka runt lite på. Inte dyrt heller, 220 bath (ca 54 kr) för en timme.

Vi hittade världens mysigaste lilla te-hörna också! Gick in och tog oss en kanna. Op tog grönt te, Andrea earl grey och jag tog fyra röda bär. Så gott och mysigt! Och vilken service!! När vi var klara hade Jack somnat och Amanda och Op bytte plats. Så min och Andreas kväll fortsatte med en drink i hotellbaren. En himla massa kackel vart det.

Välkomna till Twinings
Välkomna till Twinings
En kopp med te?
En kopp med te?
Shirley Temple virgin, Mango shake och en chang.
Shirley Temple virgin, Mango shake och en chang.

Lördagmorgon och vi alla höll koll på klockan hela morgonen! Klockan 10 skulle dom släppa biljetterna till Maroon 5’s konsert i september i Bangkok. Vi fick tag på fyra biljetter!! Så här glada vart vi, då det sedan var utsålt! Nu längtar vi alla till den 21 september!

Vi ska gå och se Maroon 5!
Vi ska gå och se Maroon 5!

Jag stack i väg innan alla andra för att betala biljetterna på 7 Eleven innan vår stora shoppingdag på Platinum Fashion Mall. Detta är bara ett måste om ni kommer till Bangkok och älskar kläder, skor, väskor och mycket mer. Här hittar ni allt! Sju våningar med hur mycket som helst att välja mellan. Se till att ni har en heldag på er. Jag har varit här lite för mycket för att gå runt hela igen. Tog mig till mina favoritshoppar och shoppade lite till mig själv och till webbshoppen som snart kommer i gång. Och jag glömde som vanligt att ta bilder!! Ledsen. Men klicka på länken så ser ni lite hur det ser ut.

Platinum Fashion Mall
Platinum Fashion Mall
Det vart lite smink och tillbehör även här.
Det vart lite smink och tillbehör även här.
Bästa glassen i stan!
Bästa glassen i stan!

När vi kände oss färdiga där åkte jag och Op till hotellet för att lämna av allt vi köpt. Dom andra åkte direkt till Central World. Just denna dag var det något stort jippo med Japanska stjärnor och lite smått hysteriska fans. Roligt att se, men vilken ljudnivå! Hittade en till HM, svenskar som vi är måste vi ju gå in även där. Vidare till Terminal 21 för middag på taco restaurangen. Jag ville gå in på Sephora igen, och denna kväll följde Alicia med oss. Amanda gick för att lägga Jack. Han har varit helt slut varje kväll, stackars pojke. Sen tog vi med oss Alicia och drack te igen. Måste passa på medan vi kan. Jag tog vanilj te, Op vitt te och Andrea och Alicia delade på earl grey. Innan sängen så bytte Op och Amanda plats igen. Och ännu mer kackel vart det denna kväll.

Op och Alicia dricker te.
Op och Alicia dricker te.
Jag och Andrea dricker också...
Jag och Andrea dricker också…

Söndag morgon och dags att packa ihop väskorna. Tur att jag var smart och tog med mig en extra väska. Fullt i båda. Inte proppfullt, men fullt. Vi beställde en taxi till klockan tre ,då vi behövde börja röra oss mot flygplatsen och sen checkade vi ut. Andrea skulle jobba senare på dagen, så vi tog adjö av henne innan vi tog oss bort till Platinum igen. Alicia ville köpa en sak, så vi gick dit ch ordnade det innan vi åkte hemåt mot Phuket igen.

Det är alltid härligt att vara borta, men ännu härligare att komma hem.

MyTaste

myTaste.se

Bli först att skriva en kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *