Tre favoriter.

Det har blivit dags att ge er några av mina favoriter som jag alltid använder när jag lägger en makeup på mig själv. Dessa tre har blivit till ett måste under den senaste tiden, och jag tycker att dom passa mig alldeles utmärkt men även att dom passar bra här i värmen.

I Thailand skiner ju solen mest hela dagarna, året runt, och under vissa tider på året är det högre luftfuktighet än under andra tider. Det är inte alltid lätt att hitta bra basprodukter att använda sig av för att man inte ska se svettig och glansig ut i ansiktet. Ett annat problem här i värmen är att makeupen “rinner” av en och det är ju inget man vill. Så efter en hel del provande så har jag hittat mina tre favoriter.

Efter att ha rengjort ansiktet på morgonen och lagt på mina morgonkrämer och låtit dom “dra in” i huden så börjar jag med att lägga en primer över hela ansiktet. Primern jag använder är Smashbox – Photo Finish, en gelé som lätt går in i huden och ger en icke glansig yta som sedan håller i sig hela dagen. Jag gillar den extra mycket just för att den inte känns kladdig, sitter hela dagen och ger en matt yta. Den är också ett komplement om ni ska ta bilder, inga fler glansiga ansikten på bilder.

Smashbox

Smashbox 1

Smashbox 3

Efter att jag har lagt på Smashbox – Photo Finish och låtit den dra in ordentligt i huden lägger jag ett tunt lager av en tonad fuktighetskräm från BareMinerals – Complexion Rescue med SPF 30. Denna lätta foundation, färgad dagkräm och BB/CC kräm i samma, passar mig perfekt som inte gillar när det känns kladdigt i ansiktet och vill att min egna hud ska synas lika väl som jag vill dölja vissa saker. Att den sedan har en SPF på 30 är ännu bättre då jag alltid befinner mig i solen och vill vara skonsam mot min hud. Den är lite som gelé i konsistensen och är väldigt lätt att smörja in i ansiktet.

BareMinerals

BareMinerals 1

Bare Minerals 2

Om jag sedan vill lägga en makeup med ögonskugga så är det nästan ett måste att lägga en ögonskuggsprimer om man vill att ögonskuggan ska sitta kvar hela dagen. Min favorit är Urban Decay – Eyeshadow Primer Potion för dessa tillfällen. En lätt krämig konsistens som lätt lägger sig på ögonlocken för att sedan hålla ögonskuggan på plats. Den döljer även lätt små skavanker  eller röda ögonlock om man nu har problem med det.

Urban Declay

Urban Declay1

Urban Declay 2

Det var tre av mina favoriter som jag alltid använder mig av när jag lägger en makeup på mig själv och dom används lika flitigt på andra som jag lägger en makeup på, och vilka alla har tyckt lika bra om dessa tre favoriter som jag.

Om ni undrar var ni kan inhandla dessa, så har jag köpt dom på Sephora i Chicago. Nu vet jag att alla tre inte kan inhandlas på Sephora i Bangkok där jag oftast handlar, men ta en titt på en Sephora-affär i eran närhet, eller online.

MyTaste

myTaste.se

Bli först att skriva en kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *