Upptagen helg.

Här hos mig i soliga, icke regnande Phuket, har det varit en produktiv helg. En sak som hände i natt dock, var att det kom lite efterlängtade regn! Lite i alla fall, men nu skiner solen igen och vi har ännu en varm, svettig dag framför oss.

Alicia har haft ett par månader som varit tuffa att komma i gång med att studerandet och ha den rätta motivationen som behövs när man studerar hemma. Vi har testat det mesta, men efter ett samtal i fredags så tog vi beslutet att kolla upp en annan high school för henne. Calvert High School är det absolut inget fel på. Deras skolprogram för förskola upp till åk 8 är en av dom bästa jag sett. High School delen är något dom startade för två år sedan och då släpptes åk 9, för att förra året släppa åk 10, och nu till sommaren släppa åk 11. Detta gör att det är några fel och brister som dom inte hunnit eller hinner fixa inför Alicias åk 10. Deras extra ämnen som eleverna kan välja mellan är inte så många och inte så många som Alicia vill läsa. Den nya skolan vi tog kontakt med i helgen har flera års erfarenhet av high school programmet och väldigt många fler ämnen att välja mellan. Kostnaden är den samma, så det var en lätt sak att ticka av. Efter att Alicia och jag tog beslutet att hon skulle få byta high school program, så vart hon mer besluten att avsluta sitt första high school år på Calvert och hon har studerat på hårt under helgen. Nu planerar hon för fullt på vilka extra ämnen hon vill läsa och välja ett nytt språk att studera. Vet att italienska och mandarin är två språk hon funderar på, samt psykologi, rättsmedicinska, kosmetolog och kulinarisk konst (mat).

Jag har under helgen fortsatt mitt arbete med min första uppgift för Nails Mastered. Det har varit en del upp och nedgångar. Gjort klart och gjort om igen flera gånger innan jag vart nöjd med slutresultatet. Ska dock påpeka att jag är nöjd med alla tre omgångar som blev, men på olika sätt. Sen gjorde jag mina egna naglar, och tro mig det behövdes! Så nu är jag fin om händerna igen.

Jag ska försöka berätta mer om min kurs på Nails Mastered, så att ni förstår varför mina naglar ser ut som dom göra. Nails Mastered Creative handlar om att vara kreative, därav namnet. Kreativiteten som ska tas fram är inte för vardagliga naglar som vem som helst ska bära, utan som naglar som syns i modetidningar eller vid modeshower där designers visar sina nya kläder. Detta betyder att vad som helst kan användas för att framhäva designerns önskemål för naglarna. Under mina 12 veckor på denna kurs kommer vi att få lära oss av några av dom främsta inom denna nya nagelvärld, bli bedömda av dom och designers, vi kommer att få lära oss vad vi ska tänka på när naglarna ska fotograferas, hur kameralinsen ser naglarna och en massa annat.

Vår första uppgift var att ta något som inspirerar oss runt oss i det vardagliga livet, inte tänka naglar alls utan bara välja inspiration. Vidare på vår inspiration skulle vi tänka vad vi tänker på när vi ser vår inspiration. Skriva ner våra tankar och fotografera våra idéer, dokumentera alla steg vi tar. För att till slut via vårt kreativt tänkande ha skissat fram ett nytt set med naglar. Vi får använda vad vi vill och göra hur vi vill.

Jag började tänka på stranden. Bästa stället jag vet att samla tankarna på. Stranden rakt av är tråkig, så kom att tänka på alla små krabbor som gör mönster i sanden vid lågvatten på eftermiddagen. (Bild 1) En annan tanke som kom upp i mitt huvud var Songkran, thailändska nyåret och dagen som är som ett enda stort vattenkrig. Alla är glada, blöta och leker tillsammans. Det är en dag då vi som familj alltid hade roligt tillsammans med våra vänner. (Bild 2) Sen spann mina tankar vidare och jag kom in på thai glasnudelsallad. Färgglad, starkt och frisk i smaken. (Bild 3) Hade nu tre saker att jobba vidare på. Efter en hel del tänkande så valde jag thai glasnudelsalladen.

article-2097818-119F4BE0000005DC-804_634x421

13010204_664184723719507_1863905466_o

IMG_6914

Vad kommer upp i mitt huvud när jag ser, äter och njuter av en thai glasnudelsallad? Chili kom upp, lika så solnedgång, elefanter, tempel och munk. Jag gjorde några testnaglar för att se vad jag kunde göra i dom olika kategorierna. Mitt slut val vart tempel och munk. Gjorde som sagt tre olika nagelsets och alla tre är lika men ändå olika. Då jag inte gillar att jobba med nagellack, så valde jag att börja med just nagellack. Och tog fram min airbursh maskin. (Bild 1) Då jag tyckte att dom första såg lite “platta” och livlösa ut, gjordes nästa nagelset i gelé. (Bild 2) Mycket nöjd med dessa, men tyckte fortfarande att det saknas med liv i dom för att framhäva tempel och munk. Byggde vidare på dessa och la till en del. Fick med den orangefärgen, lotusblomman, en vanlig tatuerat budskap, guldet, del av statyn och den vita tråden som kallar på andarna. (Bild 3) Vilka nu blir dom som kommer att skickas in.

IMG_7294

Hoppas ni hängde med där! Det är mycket i huvudet samtidigt. Idag ska jag sammanställa allt och skicka in till Nails Mastered. Önska mig lycka till! // Maria

MyTaste

myTaste.se

Bli först att skriva en kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *