Varm vecka.

Det är fredag!! Oj, vad veckan gick fort! Tiden här i värmen verkar gå så himla mycket fortare än någon annanstans. Vet inte vad det är som gör att jag har den känslan, men en långväntan blir oftast inte så lång. Skönt tycker jag, då det finns inge värre än att gå och vänta.

Fredagar är något speciellt om man befinner sig här i Kamala. Det är ”Fredagsmarknad”-dag! Tror nog alla, turister som boende, ser fram emot denna dag i veckan. Här kan du köpa allt från skor, väskor, smink och kläder till färsk frukt och smarriga tillagade rätter som friterad kyckling med sticky rice (vill inte skriva kladdigt ris, det låter så äckligt, men det är kladdigt ris), sushi och olika thai rätter i olika styrka och smak. Allt till ett bra pris, kan nog få pruta lite men det hör ju till. Jag kommer inte att gå idag. Har shoppat tillräckligt i Bangkok! Åka ner och handla lite middag? Nope, Alicia och jag ska laga korvstroganoff här hemma. Exakt som hemma i Sverige!

Annars har veckan varit rätt lugn här hos oss. Det är fortfarande extremt varmt här. Inte mycket regn som vi alla just nu längtar efter. Hög luftfuktighet, 60-85%,  och temperaturer upp mot 35-40 grader gör att man inte kan göra mycket mer än att ligga i poolen mitt på dagen. Nu gör vi ju inte det direkt. Vi har våra vardagliga saker att göra, precis som alla andra. Det som händer är att man svettas rätt mycket och det blir några svängar till duschen i stället.

Som jag berättat tidigare så hemskolas Alicia. Hemskolas och hemskolas. Hon går på en skola i USA via internet. Hon gör 20 lektioner i alla ämnen, tar ett test i alla ämnen och sänder in det till sin lärare och får sedan tillbaka betyg och ett personligt brev från sin lärare. Alla ämnena hon har är: matematik, stavning, vokabulär, grammatik, läsförståelse, uppsats skrivningar, historia, NO och geografi. Då hon läser på en amerikansk skola så är ju alla ämnen då även på amerikanska. Ibland så får hon hjälp av Amanda, Andrea eller Jim. Nu har även våran underbara vän Catherine kommit tillbaka till Kamala och Catherine är en mästare på grammatik och poesi, vilket i veckan stod på Alicias schema, så några privat lektioner på stranden vart det Alicias del.

strand lalla o cath lalla och cath

Jag då!? Jag har legat tillsängs större delen av veckan med en förkylning och feber. I denna värme har det inte varit kul! Det har varit hemskt!! Vissa stunder på dagen kunde jag ha hoppat in i frysen! Usch! Tack och lov så finns det Tiffy! Underverk mot förkylningar! Vanliga paracetamol med en liten ingrediens till som gör att snoret inte rinner och man känner sig rätt snart mycket bättre. Nu blir det mer vila under helgen, för till nästa vecka så blir det ett hårt schema.

Tiffy

 

Vill passa på att önska er alla en härlig Pingsthelg och njut av alla underbara små vårtecken som börjar ploppa upp runt om er!

Sen ska vi alla hålla tummarna för Måns på lördag! Jag sover nog när allt händer, men ska se till att hålla tummarna i sömnen! Visst vore det roligt om han gick och vann!? HEJA MÅNS!!

Alicia i solnedgången.
Alicia i solnedgången.

 

MyTaste

myTaste.se

3 kommentarer

 1. Kirsten
  22 maj, 2015
  Svara

  Skönt att du mår bättre. Är lite förkyld själv men på bättringsvägen. Fredagsmarknaden kan man sakna, alltid lika kul att besöka. Lite värme här skulle behövas, så skicka lite…… Saknar er alla…..

  • 22 maj, 2015
   Svara

   Skönt att även du är på bättringsväg! ❤️
   Skickar mer än gärna värme till er! Det är varmt, dag som natt.
   Bamsekram till världens bästa mamma!!

 2. Lasse P
  28 maj, 2015
  Svara

  Och Måns vann! Visst var det en grymt spännande rösträkning? =-)

  Aahh, Kamalas fredagsmarknad… Älskar den! En dag ska jag strosa runt där igen. 🙂

  /Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *